Ljus himmel, mörk förgrund.

För första gången på mycket länge tittade solen fram på en hundpromenad med min lille Hund på rödskär.

Detta är en av de tidigaste solnedgångarna 2017. Solen doppade i havet redan halv 4 på eftermiddagen.

Varberg, Rödskär av Marcus Eliasson.

Bilden är en dubbelexponering på stativ. I första bilden såg jag till att få till himmelen snyggt exponerad med hjälp av filter och snabbare slutartid. Sen tog jag en bild där jag exponerade för förgrunden med mörkt ND filter och lååång slutartid för att få effekten i vattnet. Jag fokuserade även lite närmare kameran så att skärpan på stenarna blir bra.

I datorn sen så bearbetar jag varje bild för sig först i Capture One Pro 11. Målet är att få dem att mötas och se naturligt ut ihop. När jag är nöjd så slår jag ihop dem i Photoshop med hjälp av luminasitymasks.

Om du vill lära dig mer om guds gåva till landskapsfotografen så nörda in dig på Luminosity Masks

Nedan ser du bilderna direkt från kameran.

himmel: 10sek f9.5 iso100.

förgrund: 30sek f9,5 ISO100 med Lee littlestopper och graderat ND filter.

2 svar till “Ljus himmel, mörk förgrund.”

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.