Fotografera en känsla?

Problemet med att fota havet på vintern är att det är så svårt att få det att se vinter ut. Kyla har ingen färg, Snarare en känsla.

Hur fångar man känslan av vintern på bild eller känslor över huvud taget? Det ska jag jobba hårdare på när jag är ute och fotar. Vilken känsla vill jag ha i bilden.

På denna bilden var det verkligen svinkallt och jag tänkte att jag skulle försöka fånga den känslan. Använde mig av isen på stenarna men även att låta de kalla färgerna ta övertaget i bilden.

Getterön, Varberg

Här är en annan bild där kylan verkligen biter sig fast i bilden. Visst var det kallt när jag tog bilden men inte alls lika kallt som bilden ovan. Men frosten på träden och dimman får mig att tänka 40 minusgrader.

[eng. how to put the right feelings in the picture? Do winter have a collar and how does it looks? In these two photographs I tried to show the temperature and the feeling into the picture. This is something I like to dive deeper into and learn more about. How do you do it?]

7 svar till “Fotografera en känsla?”

  1. Klockren känsla tycker jag. Kände direkt att jag behöver värma mig. Sen gör det ju inget att bilderna är precis hur snygga som helst 🙂

      1. Ja vintern kom överraskande. Det hade ju börjat bli vår här, så det var ett bakslag.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.