En Bild #1

Det var en kväll i augusti och historiens varmaste sommar hade just tagit slut. Vind från väst kastade dyningar från Kattegatt upp mot de röda stenarna ute på rödskär. Några dagar tidigare hade sommarens första oväder strykit förbi. Jag och min hund var ute och njöt av friskluften och det vackra skådespel som solen och molnen ägnade sig åt strax ovanför horisonten. Då fick jag syn på denna gröna vattenpöl i skrevan mellan klipporna som vätte ut mot havet och solen.

Jag plockade fram mitt stativ och provade lite olika vinklar för att skapa djup och känsla i bilden. Jag ville ha pölen som bas i bilden för att sedan låta ögat vandra ut i det kokande havet och sedan möta solens skådespel.

Jag placerade ett graderat ND filter framför linsen för att mörka ner himlen och solen något men jag ville he en slutartid på runt 1 sekund för att skapa lite rörelse i vattnet.

Min hund fick syn på något ute till havs. Han stod blixt stilla och jag tryckte av.

Bländare f/9, slutartid på 0,8 sekunder och ISO100 inställt.

 

Bilden beskriver bra hur jag och min hund hade det denna fina kväll. Lugnt och skönt bara jag och han. Jag gillar det unika i den gröna vattenpölen mot de röda stenarna. Dramat på vattnet och den mystiska himmelen. Ett häftigt skådespel.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.