Farmers Bad Luck 2

Då var det dags igen.. Total översvämning i Viskadalen mellan Varberg och Borås. Det är Viskan som svämmat över och jag tog tillfället i akt att dra ut och fota spektaklet. Förra gången var ju mitt i vintern och gången innan det var ju mitt i sommaren.. kolla in de bilderna här: Farmers Bad Luck 1
Jag hade siktat in mig på ett träd som stod helt ensamt i vattnet som jag ville fotografera med stjärnhimlen som bakgrund.. – Det sket sig duktigt då bergen i bakgrunden var lite för höga och gjorde att trädet var alldeles för mörkt mot bakgrunden.. skulle behöva ta mig ut längre i vattnet med vadarbyxor eller något

Jag siktade istället in mig på en grävmaskin som stod halvvägs ut i vattnet. kunde inte riktigt bestämma mig om jag ville att resultatet skulle bli svartvitt eller med färg. Normalt sätt så överexponerar jag ganska mycket när jag tar svartvita foton men har aldrig provat fota svartvitt på natten innan. jag tog bilden som vanligt och i datorn så beslutade jag mig för att framkalla en svartvit och en färg-version av samma exponering.
Vilken tycker ni var bäst?

Svartvit. Farmers Bad Luck.. Västkustfotografen
Färg. Farmers Bad Luck 2.. Västkustfotografen

Passade även på att dra förbi Ottabro vid Derome på vägen hem. jag såg att månen borde ligga ganska bra för att lysa upp forsen. Blev ganska coolt men den är ganska hårt redigerad i CaptureOne för att rädda upp lite missar i exponeringen. Ni får med den på köpet idag : )

Från Ottabro vid Deromekrysset. Västkustfotografen

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.