Dimma

När våren är på G.

Det brukar alltid komma när temperaturen stiger och folk instagrammar vårtecken i högsta hugg. Man ser en och annan medelåldersman cykla hem från jobbet i shorts trots att man skrapade rutan i morse. Det börjar med en vacker morgon och vips så ser man knappt handen framför sig. Det är högsäsong för dimma!

Varje gång dimman kommer får jag galet sug efter att hitta motiv med den där mystiska känslan i. vemod och sorg fast som något vackert och verkligt.

Mina Dimmiga favoriter

Förra våren kom en helt galen dimma in från ingenstans (läs havet) när jag och min hund tog en promenad vid Subbe i Varberg. Denna bild finns att köpa i min butik här på sidan.
Jag har ju en hel del andra bilder från dimmiga dagar i Varberg. en av mina absoluta favoriter är ”Visualiserad Poesi” Den togs också en riktigt dimmig vid Subbe fyr. magisk dag.

Jag fick nys om en magisk liten bäck..

Förra helgen kom dimman igen. Denna gången bestämde jag mig för att dra till skogs. jag fick nys och en kanal vid Byasjön av Lena Trillelv(kolla in henne på Instagram) som kutade förbi där och lade upp en bild. Jag var där och rekade på morgonen med Lasse min hund och senare samma dag så kom dimman in som en tjock matta. jag drog dit direkt. kolla in bilderna nedan..

Dimman är magisk det är bara att dra ut direkt! Älskar att fotografera i dimma. Tipset är att exponera noga på högdagarna precis så att dimman inte är utbränd, om bilden ska bli svartvit kan dimman vara överexponerad för att skapa en ganska häftig effekt. Plocka med en systemkamera ut och prova!!

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.