Korp-mani & vattenfärger

Jag har fått dille på korpar. Det började med att min flickvän satt och målade med vattenfärger och frågade om jag ville vara med. Tog fram papper och en vattenfärg-palett och började kladda. Jag skrollade igenom internet efter fåglar att måla av och fastnade för en korp.

Västkustfotografen

Om jag ska vara ärlig så blev jag imponerad av mitt eget resultat! Det blev mycket bättre än jag trodde det skulle bli så jag började genast på nästa och sen blev det en till.

Efter helgen hade jag fått ihop tre stycken korpar och tänkte att nu får det vara nog. Men jag kunde inte sluta så varje dag efter jobbet och alla måsten så har jag satt mig och målat fler korpar. Jag åkte till och med till närmsta pysselbutik och köpte mer målarprylar. En närbild ett korphuvud som jag är jättenöjd med och sedan en korp-flock som flyger in mot mitten.

Så nu har det blivit fem olika korpbilder så nu får det nog bli en liten paus.


Vattenfärger för proffs sa de i butiken..

Fotokväll med Subbe Fyr

Subbe fyr i Varberg / Västkustfotografen

Subbe Fyr i Varberg
Här om dagen drog jag till vår gamla fyr igen här i Varberg. Det har ni säkert redan sett på min Instagram!
Den gamla fyren ligger alla Varbergare varmt om hjärtat och är ett av de Landmärken som är det första men ser när man kommer från havet. Jag Tycker det är svårt att hitta någon riktigt bra bildvinkel men vandrade runt där några varv och provade mig fram lite Hade väl inte magiska förhållanden men molnet som huserade över Kattegatt gillade jag skarpt i solnedgången. Väntar fortfarande på det där perfekta väderförhållandet. Nu har jag några bra kompositioner i bakfickan som jag kan använda när det smäller.
Här är några av bilderna, är det något att hänga på väggen kanske? bara att höra av sig här.

Jag har två kanske tre kul grejor som jag har pysslat med det senaste som jag snart ska skriva några rader om här på bloggen. Det ena är att jag har Byggt en TV-bänk och det andra att jag börjat måla lite med vattenfärger. Vi får väl se vart det tar vägen. Håll till godo..

Vi hörs mina vänner!

Nyheter på sidan!

Vastkustfotografen

Ny adress!

Som du kanske märker så står det nu Vastkustfotografen.com istället för Marcuseliasson.com i adressfältet på din telefon eller dator! Jag har äntligen listat ut hur det går till att ändra det : ) Jag hoppas det inte blir några problem för er som prenumirerar på min blogg att allt flyter på som vanligt. Man kan fortfarande klicka på gamla länkar och annat man omdirigeras helt enkelt till den nya sidan.

Ny check-out I butiken.

Jag har dumpat PayPal.. Med så lite köp som sker på denna sidan så har jag inget behov av att ta betalt med kontokort så nu har jag styrt upp så att man kan betala med swish istället. Samtidigt tog PayPal typ 20kr i betalt för varje print jag sålde så jag gick helt enkelt back på att använda det.

Detta måste firas!

Från och med idag är det 20% på massor av Prints i butiken! och gäller i hela nästa vecka! så in och beställ tavlor nu! : )

Dimma

När våren är på G.

Det brukar alltid komma när temperaturen stiger och folk instagrammar vårtecken i högsta hugg. Man ser en och annan medelåldersman cykla hem från jobbet i shorts trots att man skrapade rutan i morse. Det börjar med en vacker morgon och vips så ser man knappt handen framför sig. Det är högsäsong för dimma!

Varje gång dimman kommer får jag galet sug efter att hitta motiv med den där mystiska känslan i. vemod och sorg fast som något vackert och verkligt.

Mina Dimmiga favoriter

Förra våren kom en helt galen dimma in från ingenstans (läs havet) när jag och min hund tog en promenad vid Subbe i Varberg. Denna bild finns att köpa i min butik här på sidan.
Jag har ju en hel del andra bilder från dimmiga dagar i Varberg. en av mina absoluta favoriter är “Visualiserad Poesi” Den togs också en riktigt dimmig vid Subbe fyr. magisk dag.

Jag fick nys om en magisk liten bäck..

Förra helgen kom dimman igen. Denna gången bestämde jag mig för att dra till skogs. jag fick nys och en kanal vid Byasjön av Lena Trillelv(kolla in henne på Instagram) som kutade förbi där och lade upp en bild. Jag var där och rekade på morgonen med Lasse min hund och senare samma dag så kom dimman in som en tjock matta. jag drog dit direkt. kolla in bilderna nedan..

Dimman är magisk det är bara att dra ut direkt! Älskar att fotografera i dimma. Tipset är att exponera noga på högdagarna precis så att dimman inte är utbränd, om bilden ska bli svartvit kan dimman vara överexponerad för att skapa en ganska häftig effekt. Plocka med en systemkamera ut och prova!!

Farmers Bad Luck 2

Då var det dags igen.. Total översvämning i Viskadalen mellan Varberg och Borås. Det är Viskan som svämmat över och jag tog tillfället i akt att dra ut och fota spektaklet. Förra gången var ju mitt i vintern och gången innan det var ju mitt i sommaren.. kolla in de bilderna här: Farmers Bad Luck 1
Jag hade siktat in mig på ett träd som stod helt ensamt i vattnet som jag ville fotografera med stjärnhimlen som bakgrund.. – Det sket sig duktigt då bergen i bakgrunden var lite för höga och gjorde att trädet var alldeles för mörkt mot bakgrunden.. skulle behöva ta mig ut längre i vattnet med vadarbyxor eller något

Jag siktade istället in mig på en grävmaskin som stod halvvägs ut i vattnet. kunde inte riktigt bestämma mig om jag ville att resultatet skulle bli svartvitt eller med färg. Normalt sätt så överexponerar jag ganska mycket när jag tar svartvita foton men har aldrig provat fota svartvitt på natten innan. jag tog bilden som vanligt och i datorn så beslutade jag mig för att framkalla en svartvit och en färg-version av samma exponering.
Vilken tycker ni var bäst?

Svartvit. Farmers Bad Luck.. Västkustfotografen
Färg. Farmers Bad Luck 2.. Västkustfotografen

Passade även på att dra förbi Ottabro vid Derome på vägen hem. jag såg att månen borde ligga ganska bra för att lysa upp forsen. Blev ganska coolt men den är ganska hårt redigerad i CaptureOne för att rädda upp lite missar i exponeringen. Ni får med den på köpet idag : )

Från Ottabro vid Deromekrysset. Västkustfotografen